Επίτιμα Μέλη

Επίτιμη Πρόεδρος

Αναστασία Τούρτα:

Επίτιμη Διευθύντρια Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του» του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών. Βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, έχει λάβει ύψιστες τιμητικές διακρίσεις στην Δανία και την Ελλάδα (“Chevalier de 1er  grade” και “Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής”).

 

Επίτιμα Μέλη


Μιλτιάδης Χατζόπουλος:

Διδάκτωρ Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2015, και Ομότιμος Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος, έχει διδάξει σε ξένα και ελληνικά πανεπιστήμια, είναι μέλος ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών και είναι ξένος εταίρος του Institut de France (Académie des Inscriptions et Belles Lettres) και αντεπιστέλλων εταίρος της Βρετανικής Ακαδημίας. Έχει δημοσιεύσει έως τώρα 8 τόμους αυτοτελών επιστημονικών έργων και 9 τόμους σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες υψηλού κύρους. Ακόμη έχει στο ενεργητικό του άνω των 150 αυτοτελείς μελέτες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ετήσιες συμβολές του στο μακεδονικό τμήμα του Bulletin Épigraphique, του διεθνούς φιλολογικού και ιστορικού περιοδικού Revue des Études Grecques.

 

Ευφροσύνη Δοξιάδη:

Εικαστικός και συγγραφέας. Βραβευμένη με τα βραβεία Bordin, Prix d' ouvrage από την Academie des Beaux-Arts, Institut de France καθώς και από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο της «Προσωπογραφίες του Φαγιούμ».

 

Γεώργιος Χιονίδης:

Νομικός, πολιτικός και ιστορικός. Για το δίτομο έργο του «Η Ιστορία της Βέροιας» και για το σύνολο του έργου του βραβεύθηκε από την Ακαδημία των Αθηνών.

 

Θεόδωρος Αραβάνης:

Νομικός. Υπηρετεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τμήμα της Ιδιωτικής Συλλογής του νομισμάτων φιλοξενείται στην περιοδική έκθεση νομισμάτων υπό τον τίτλο «Οικουμένης αντίδωρο» στο Νέο Μουσείο των Αιγών, σε συνέργεια με το Εθνικό Νομισματικό Μουσείο.